/

Engagerad systemförvaltare

Arbetsplatsen

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Kommunledningsförvaltningen (KLF) har till uppgift att bistå kommunstyrelsen i dess funktioner. Hit hör att följa samhällsutvecklingen och ta de initiativ som är nödvändiga liksom att hålla uppsikt över nämnderna och de kommunägda bolagen. Som systemförvaltare tillhör du personalavdelningens löneenhet, som ingår i kommunledningsförvaltningen, där löneadministratörer, systemförvaltare, arkivassistent och lönechef blir dina närmsta arbetskamrater. Du kommer att bli väl omhändertagen av erfarna och positiva medarbetare som idag fokuserar på ständiga förbättringar, smartare arbetssätt och digitalisering. Hos oss är arbetsglädje ett viktigt ledord!

Arbetsuppgifter

Som systemförvaltare arbetar du långsiktigt med drift av kommunens HR-system och ser till att dessa utvecklas så att de stödjer verksamheterna och skapar bästa möjliga förutsättningar för användarna. Du kommer att förvalta Personec P löne-och personalsystem, Winlas anställningsavtal och Adato - chefsverktyg för rehabilitering. Vi erbjuder dig ett självständigt och varierande arbete med stimulerande arbetsuppgifter, där du blir en del i en större helhet. Du har möjlighet att tillsammans med vår erfarne systemförvaltare planera och styra din egen tid. Du kommer att hantera lönekörningar, uppdateringar och uppgraderingar, supportärenden och behörigheter. Samt planera och genomföra utvecklings- och förändringsprocesser utifrån dina intressen. Det ingår även att ta fram statistik med syfte att följa upp verksamhetens effektivitet och kvalitet och vara delaktig i analysarbetet. Vidare kommer du att samarbeta med avdelningens löneadministratörer och HR-konsulter och tillsammans utveckla funktioner för att skapa användarvänlighet i systemen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom lönehantering och/eller systemvetenskap alternativt att du tillförskaffat dig liknande kunskaper genom arbetserfarenhet. Det är meriterande med flerårig arbetserfarenhet med personaladministrativa system. Du är en van användare av Office-paketet och har minst grundläggande kunskaper i Excel. För att lyckas i rollen som systemförvaltare är du som person relationsskapande och har lätt för samarbeta med andra människor. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt och uppmärksammar deras synpunkter och idéer. En stor del av rollen handlar om att utveckla och förbättra de funktioner som finns och att skapa nya utifrån efterfrågat behov, därför är det av vikt att du drivs av att utveckla, förändra och förbättra. Du har ett nytänkande sätt som kan omsättas i praktiken och du kommer ofta med nya idéer. Du delar med dig av din egen kunskap i syfte att utveckla och förbättra. Arbetet ger dig stora möjligheter att påverka innehållet i arbetsuppgifterna och hur du genomför dem, detta ställer i sin tur krav på att du tar ansvar för dina uppgifter och självständigt styr och strukturerar upp ditt arbete. Du har givetvis möjlighet till stöd och råd från dina kollegor men det är av vikt att du inte har problem att fatta nödvändiga beslut inom ditt ansvarsområde när det krävs. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: Enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Elin Karlsson, Lönechef
Telefon: 0150-570 55
Mobil: 0702-494654

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel Telefon: 0150-570 00

Sista ansökningsdatum: 2019-10-14

Ange referensnummer: C31253/2019

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.