/

Verksamhetsledare till enheten barn och ungdom sökes

Arbetsplatsen

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Socialförvaltningen stödjer enskilda och familjer med sociala problem. Det kan handla om ekonomiska problem, missbruk, relationer och familjejuridiska frågor. Verksamheten regleras av ett antal lagar. Socialförvaltningen ansvarar för biståndsprövningar, behandlingsinsatser enl socialtjänstlagen, familjerättsliga ärenden, ärenden/insatser enl LVU/LVM. Tillståndsgivning/tillsyn enl alkohollagen samt handläggning enl skuldsaneringslagen. Socialförvaltningen har en väl utbyggd och fungerande öppenvård som ger möjlighet till kvalificerade och individuella lösningar på hemmaplan. Vår ambition är att använda evidensbaserade metoder för såväl utredning och behandling. Vi arbetar efter systemteoretiskt förhållningssätt där vi utgår från varje enskild person och dennes nätverk.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsledare för enheten barn och unga är du direkt underställd enhetschefen och dina främsta arbetsuppgifter är att leda, stimulera och vägleda personalen, ca 10 socialsekreterare, i deras arbete och utveckling. Du fördelar nya ärenden och har regelbundna ärendegenomgångar med socialsekreterarna. Tillsammans med enhetschefen deltar du i utvecklingsarbetet, implementerar nya rutiner på enheten samt följer upp utvecklingen av verksamheten. Du säkerställer en rättssäker handläggning och att handlingar som upprättas är av god kvalitet. I tjänsten ingår även att leda strukturerade gruppträffar samt representera verksamheten och svara för god samverkan med våra interna och externa samverkanspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och har erfarenhet av utredning -och myndighetsutövning enligt SoL och LVU. Det är meriterande om du har erfarenhet utav ledarskap, kunskaper i och erfarenhet utav systemteori och BBIC samt att du har goda kunskaper om aktuell lagstiftning och dokumentation. För att trivas hos oss bör du vara en person som är lyhörd och flexibel samt har lätt att samarbeta med andra. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper som initiativförmåga, flexibilitet samt att du är strukturerad och ansvarstagande. B-körkort är ett krav.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande under rekryteringsprocessen.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Anna Bergström, Enhetschef
Telefon: 0150-0150-569 83

Anna Bergström, Enhetschef
Telefon: 0150-569 83

Facklig(a) företrädare

Elin Mether, SSR
Telefon: 0150-568 16

Eva Carlsson, Vision
Telefon: 0150-575 18

Sista ansökningsdatum: 2019-10-28

Ange referensnummer: C30932/2019

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.