/

Sommarjobb

Under sommaren anställer många av våra olika verksamheter vikarier som ska täcka upp när ordinarie personal har semester. Det är framförallt inom vården som vi behöver extrapersonal, men även inom andra områden. 

Sommarjobb 2023 inom vård och omsorg

Vård- och omsorgsförvaltningen söker semestervikarier inför sommaren 2023.

Annons och mer information kommer i december 2022.

Feriejobb (sommarjobb) för ungdomar

Ansök

Ansökan är öppen 9-22 maj 2022. Vi kan inte hantera sena ansökningar.

Ansökningsformulären är endast öppna under ansökningsperioden. Du måste välja det formulär som stämmer överens med den kommun du är folkbokförd i.

Katrineholm

Vingåker

Om sommarjobb för unga

Kommunala sommarjobb administreras av Viadidakt. Inför sommaren 2022 har 356 ungdomar födda 2005 sökt och fått tre veckors feriearbete. 282 av dem bor i Katrineholms kommun och 74 i Vingåkers kommun. Nu får fler åldersgrupper möjlighet att söka.

Vem får söka?

Under sommaren 2022 erbjuds nu även du som är född 2003 och 2004 och är folkbokförd (skriven på adress) i Katrineholms eller Vingåkers kommuner, möjlighet att söka ett kommunalt sommarjobb.

Om du är nyanländ från ett annat land ska du ha uppehållstillstånd och fått de sista siffrorna i ditt personnummer för att få söka.

För arbete inom äldre-och funktionshindersomsorg krävs minst två vaccinationssprutor mot Covid-19.

Ansökningstid

9 - 22 maj

Arbetstid

Den totala arbetstiden är minst 90 timmar inom en period på minst tre veckor.

Lön

Lönen är inte beslutad för sommarjobb för unga ännu.

Exempel på arbetsområden

Katrineholm:

  • Barnomsorg
  • Äldre- och funktionsomsorg (Två vaccinationssprutor mot Covid-19 krävs)
  • Djulö 4H
  • Lyckliga gatorna
  • Kulturskolan
  • Utomhusarbete.

Vingåker:

  • Samhäll
  • IT
  • Utomhusarbete
  • Äldreomsorg (Två vaccinationssprutor mot Covid-19 krävs)

Det finns ingen garanti för ditt önskemål om plats då kommunernas feriearbeten baseras på befintliga platser. Det finns inte heller någon garanti för att alla som söker erbjuds ett sommarjobb för unga. Lottning kommer ske om det blir fler ansökningar än platser. 

Kom ihåg att tacka ja eller nej inom en vecka

Du som blir erbjuden jobb måste tacka ja till din plats senast det datum som står i din bekräftelse som du får skickat till den mejladress du anger vid ansökan. Vi skickar även ut ett sms så att du vet när det är dags att logga in på ”Mina sidor". Sommarjobb för unga är ett erbjudande och tackar du nej till den plats du erbjuds, kommer du inte att få en ny plats.

För dig som har fått sommarjobb

Läs informationen som du får via sms, mejl och Mina sidor. Du kommer även få information hemskickad via post, så kolla att dina adressuppgifter stämmer. Om du blir sjuk ska du sjukanmäla dig direkt till din arbetsplats där du jobbar.