/

Sommarkurs inom vård & omsorg

Vill du prova på ett framtidsyrke där det finns stora möjligheter till arbete efter gymnasiet? Då kan du som slutar årskurs 8 söka vår sommarkurs.

Kursen arrangeras av vård- och omsorgsförvaltningen och vård- och omsorgsprogrammet på Katrineholms Tekniska College.


Under kursen får du prova hur det är att arbeta inom vård och omsorg där du är till nytta och glädje för andra människor. Vi hoppas även att det kan vara en vägledning inför ditt gymnasieval.


Vad innehåller kursen?

Det finns många olika arbetsuppgifter inom vård och omsorg, till exempel personlig omvårdnad, hjälp vid måltider, promenader eller samvaro med de boende.

Kursen är totalt fem dagar, sex timmar per dag, sista dagen är halvdag. Två dagar teori och två dagar praktik samt en dag för uppföljning. Teoridagarna innefattar också praktiska övningar.

Tillsammans med en handledare får du sedan vara med i arbetet på funktionshinderområdet, på ett särskilt boende, servicehus eller hemtjänst inom äldreomsorgen.

När hålls kursen?

Sommarkursen genomförs under två perioder och pågår under fem dagar.

Utöver teori och praktik genomförs en utvärdering under en halvdag .

Du som deltar kommer att lottas in i en av grupperna. Om det är många sökande avgör lotten om du kommer med.

Informationsmöte

Ett informationsmöte för deltagare och föräldrar kommer att erbjudas. Särskild inbjudan skickas till de som blir antagna på kursen.

Vilken ersättning får jag?

Du får ett stipendium på 150 kronor per dag. Under teoridagarna bjuder vi dig på lunch. Du är försäkrad under lektions- och arbetstid och även under vägen till och från kursen.

Hur och när ansöker jag?

Vårdnadshavare gör anmälan i en e-tjänst som kommer att finnas här när ansökningstiden startar. Preliminär ansökningstid är mitten av januari till och med april.

Har du inte möjlighet att ansöka via e-tjänsten kan du höra av dig till kontaktpersonen.

Några veckor före kursens start lämnas besked om du kommit med på kursen.

Kontakt