/

Sommarkurs inom vård & omsorg

Vill du prova på ett framtidsyrke där det finns stora möjligheter till arbete efter gymnasiet? Sök vår sommarkurs. Här får du känna hur det är att arbete inom vård och omsorg där du är till nytta och glädje för andra människor. Vi hoppas även att det kan vara en vägledning inför ditt gymnasieval.

Sommarkursen är för dig som går i årskurs 8. Den arrangeras av vård- och omsorgsförvaltningen i Katrineholm och vård- och omsorgsprogrammet.

Sommarkursen genomförs under två perioder och pågår under fem dagar. Om det är många sökande avgör lotten om du kommer med på kursen.

Kursen ger kunskap om vård- och omsorgsprogrammet och är en vägledning inför gymnasievalet. Du får insyn i vårt meningsfulla arbete. Det finns många olika arbetsuppgifter inom vård och omsorg, till exempel personlig omvårdnad, hjälp vid måltider, promenader eller samvaro med de boende.

Kursen är totalt fem dagar, sex timmar per dag, sista dagen är halvdag. Två dagar teori och två dagar praktik samt en dag för uppföljning. Teoridagarna innefattar också praktiska övningar.

Tillsammans med en handledare får du sedan vara med i arbetet på funktionshinderområdet, på ett särskilt boende, servicehus eller hemtjänst inom äldreomsorgen.

Du får ett stipendium på 150 kronor per dag. Under teoridagarna bjuder vi dig på lunch. Du är försäkrad under lektions- och arbetstid och även under vägen till och från kursen.

Nästa sommarkurs ordnas år 2020. Ansökan kan göras under våren.
Mer information kommer att läggas ut här.

Kontakt

Kontaktperson sommarkurs

Johanna Flood

Telefon: 0150-48 81 18