/
/

Genomskinlig 2020

Genomskinlig

En storslagen föreställning med musik, sång,dans & teater

En musikteaterföreställning om ungdomars psykiska hälsa. En stark konstnärlig upplevelse som väcker frågor om vårt förhållningssätt till varandra.
Kulturskolan i samarbete med Barn- och Elevhälsan, Ungkulturhuset Perrongen, Gymnasiesärskolan, Viadidakts arbetsmarknadsenhet, Kulturföreningen DuD och idrottsföreningar.

Sörmlands Sparbank, Projekt "Psykisk hälsa", Tegelstaden Bygg AB och KFAB stöttar oss i vårt arbete.

Lördagen den 8 februari klockan 14.00 & 18.00
Söndagen den 9 februari klockan 14.00
Plats: Duveholmshallen
Biljetter finns på Spelbutiken Coop Konsum Kvarnen och på Kulturskolan.

Pris: 200 kronor vuxen, 150 kronor pensionärer & 100 kronor för skolungdom (-19 år)

Rekommenderad ålder är från 12 år.

Fiol_emma

Information från Kick-off i Musikens Hus

Kickoff till storföreställningen ”Genomskinlig”

13 november hade vi en stor kickoff för Genomskinlig i Musikens Hus. Huset var fyllt till sista plats. Många medverkande kunde inte komma den kvällen. Här kommer en sammanfattning av vad vi gjorde och sa:

Lennart Ejeby (Kulturskolans chef) och Jenny Wistbacka (teaterlärare, manus-författare, regissör och producent) berättade om hur det kommer att gå till att tillsammans arbeta fram föreställningen.Vi kollade upp hur många som varit med tidigare respektive hur många som aldrig medverkat i en storföreställning. En bra mix med många nya och många erfarna deltagare.Alla medverkande lärare och övriga ansvariga presenterade sig från scenen.
En film som i koncentrerad form visar handlingen i storyn visades upp.

Efter det fick vi se en scen live.

Lotta Asplund som är samordnare på Kulturskolan informerade om att föräldrar och andra är hjärtligt välkomna att skriva upp sig på en lista för medverkan runt scenen. Det behövs hjälp under flera dagar. Många skrev upp sig under kvällen.
I efterhand kan man meddela Lotta, 070-600 61 17 eller charlotta.asplund@katrineholm.se.Efter en kort paus satte repetitionerna igång; skådespelarna och dansarna gick till Kulturskolan, sångarna gick upp till körsalen och orkesterna stannade kvar i stora salen.

Om föreställningen:

Föreställningen kommer att ske 7 till 9 februari i Duveholmshallen. Vi blir uppåt 300 personer på och runt scenen. Torsdag 6 februari är första gången alla träffar alla och hela föreställningen körs igenom från start till mål. Fredag 7 februari blir det två skolföreställningar för högstadiet.
8-9 februari ger vi tre offentliga föreställningar.

Temat för föreställningen är psykisk hälsa och ohälsa hos ungdomar. Vi har satt en rekommendrad lägsta ålder för publiken till 12 år. För medverkande gör vi dock undantag från detta – man kan alltså vara yngre än tolv år. Det kan dock vara bra att veta att det i föreställningens manus finns flera tonåringar som mår dåligt psykiskt av olika orsaker. Det kan naturligtvis väcka en del känslor (vilket också är meningen). Det förekommer också en del grova ord, precis som det gör i tonåringars vardag.

Föreställningen presenterar budskapet i en form som innehåller mycket orkestermusik, sång och dans, och tonen är ofta skämtsam och leder till många skratt.

Det här är en resa som vi alla gör TILLSAMMANS! Att medverka i en storföreställning ger goda minnen för hela livet!

Hälsningar

Lennart Ejeby
Kulturskolechef


Kör

Information till alla medverkande

Snart dags för lite dagläger för medverkande! Titta igenom repetitiostiderna så du har lite koll på när det är dags för dig att vara med.

Här lägger vi ut lite dokument som kan vara bra att ha. Lämna eller skicka in din anmälan till din lärare så snart du kan.

RepetitionstiderPDF

AnmälningsblankettPDF