/
/

Kulturskolechefen har ordet

Post festum

Efter festen. Nu har det hunnit gå ett par dagar efter årets fest – storföreställningen Genomskinlig. Tröttheten börjar släppa, glädjen sitter kvar. Minnen kommer hoppande fram när man minst anar det. "Känn av rummet, Moa!” ”Tänk på den du Moa lilla!” ”Vad är det som inte har hänt då? Inget! Absolut inget alls.” ”Jag vill vara som alla andra. Och samtidigt vill jag inte det! För alla andra säger bara saker som liksom är inövade. Sånt som alla säger hela tiden. Varför säger inte folk det dom faktiskt tänker på?” ”Vad hände med den där genomskinliga personen som inte kunde prata? Hon mår bättre nu.”

Tänk så många minnen som kan skapas under några dagar i en sporthall!

Jag vill passa på och tacka från hjärtat.

Jag vill tacka alla fantastiska ungdomar som sprider så mycket energi. Och vilka otroliga förmågor ni har i er. Det gäller både på teaterscenen, solistpodiet, dansgolvet, i kören och i orkestern. Ni har själva varit med om att skapa ett minne för livet. Tack!

Jag vill tacka alla vänner från Musikkåren och Symfoniorkestern, att ni har ställt upp helt ideellt och med glädje. Ni har gett god stadga åt orkestern och ni har varit goda förebilder för många ungdomar. Tack!

Jag vill tacka alla medverkande från DuD, Gymnasiesärskolan, Perrongen, Frisksport Björken och GK Katrineholmsgymnasterna. Vilken kraft och energi ni spred från scenen! Tack!

Jag vill tacka er ”teateramatörer” som bjuder på er själva, tillsammans med alla era yngre kolleger! Ni står för så mycket erfarenhet och klokhet. Tack!

Jag vill tacka alla lärare som på så många sätt, under så lång tid, haft den här veckan i ert fokus. Ni har steg för steg hjälpt era elever att våga ta steget att medverka på den stora scenen. Tack!

Jag vill tacka alla på Viadidakts arbetsmarknadsenhet och Gymnasiesärskolan som skapade två perfekta rum och annan scenografi. Tack!

Jag vill tacka alla föräldrar och andra hjälpare som har smort maskineriet under de här dagarna. Tack!

Jag vill tacka Micke och er andra från Alltek som fick den stora hallen att kännas som ett vardagsrum. Inte minst tackar jag för ditt initiativ Micke att gå upp på taket och mörklägga. Tack!

Jag vill tacka Duveholmshallen för ett fint samarbete. Inget är omljligt för er. Tack!

Jag vill tacka alla sponsorer – Sörmlands Sparbank, Projekt Psykisk hälsa, KFAB, Tegelstaden, MUMS och Katrineholms kommun. Tack!

Jag vill tacka produktionsgruppen som under ett års tid har hållit ihop alla spretiga tankar, och till slut fick till en helhet som vi alla kommer att minnas med glädje och stolthet. Tack!

”Ingen passar in. Ingen är normal. Just därför passar alla in. Och just därför är alla normala.”

Lennart Ejeby
Kulturskolechef