- Startsida
- Våra gymnasieskolor
- Lindengymnasiet
- Matsedel
Matsedel
Här hittar du menyerna som visar vilken mat som serveras i skolans restaurang Gjutaren.
Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 49
Måndag
- Köttfärspaj(nötfärs)med tomater - & rödlök samt osttäcke
- Frukostkorv serveras med potatismos & gurka
- Vegetariskt alternativ - Ugnsomelett med grönsaksstuvning
Tisdag
- Fiskgratäng med räkor - & sparris samt potatismos (Glutenfri)
- Bouéf bourgignon med smålök & rotfrukter (Laktosreducerat)
- Vegetariskt alternativ - Vegetarisk spaghetti bolognese (Laktosreducerat)
Onsdag
- Spaghetti Carbonara
- Wok på kyckling med teriyakisås samt nudlar (Laktosreducerat)
- Vegateriskt alternativ - Gratäng på blandade kålsorter
Torsdag
- Cowboysoppa samt pannkakor med sylt & grädde
- Fläskfilé serveras med chilibearnaise & rostad potatis (Glutenfri)
- Vegateriskt alternativ - Vegetarisk hamburgare med potatismos
Fredag
- Biff Stroganoff serveras med ris (Glutenfri)
- Stekt fylld strömming serveras med lingon
- Vegateriskt alternativ - Borsjtj med rosenbröd samt chokladmousse
Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 50
Måndag
- Krögarlåda med skinka, lök samt inlagd gurka
- Oxpytt serveras med stekt ägg samt rödbetor (Laktosreducerat)
- Vegetariskt alternativ - Rotfruktspytt med stekt ägg samt rödbetor (Laktosreducerat)
Tisdag
- Stekt fiskfilé serveras med tartarsås & kokt potatis
- Korv Stroganoff serveras med ris
- Vegetariskt alternativ - Grönsaksjambalaya (Laktosreducerat) (Glutenfri)
Onsdag
- Lasagne al forno
- Svensk sjömansbiff (innanlår) serveras med saltgurka (Laktosreducerat)
- Vegetariskt alternativ - Pastagratäng med grönsaker
Torsdag
- Gulaschsoppa samt ostkaka med sylt & grädde
- Schnitzel serveras rödvinssås samt ärtor (Laktosreducerat)
- Vegetariskt alternativ - Potatis – & majsbiffar med wokade grönsaker & bönsalsa
Fredag
- Kebabgryta serveras med ris samt vitlökssås (Glutenfri)
- Saffransdoftande fisk – & skaldjursgryta med potatismos
- Vegetariskt alternativ - Rödkålssoppa med korgbröd samt ris ala malta
Serveringens öppettider är vardagar klockan 11.00 till 13.00.
Beställning av matlåda måste bokas innan klockan 10.00 på vardagar via telefonnummer 0150-571 35
Dagens lunch i matsalen inklusive sallad, smör, bröd, dryck samt kaffe kostar 105 kronor.
För avhämtning i matlåda som inte är förbeställt kostar det 95 kronor.
För avhämtning i matlåda med endast sallad, som är förbeställd, kostar det 83 kronor.
Vår vegetariska kost har utgångspunkt i det ekologiska samt närodlade.