Matsedel

Här hittar du menyerna som visar vilken mat som serveras i skolans restaurang Gjutaren.

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 24

Måndag

  • Tacopaj med tomater & västerbottenost
  • Köttbullar med gräddsås samt lingon
  • Vegetariskt alternativ - Tomat - & ädelostpaj serveras med grönsaker

Tisdag

  • Stekt rödspätta serveras med Dansk remoulad
  • Krögarlåda med skinka, purjolök - & tomater
  • Vegetariskt alternativ - Potatisgratäng med säsongens grönsaker

Onsdag

  • Korv Stroganoff serveras med ris
  • Ugnsgrillad kyckling serveras med potatissallad & sparris
  • Vegetariskt alternativ - Rotfruktsstroganoff serveras med ris

Torsdag

  • Sparrissoppa på grön sparris samt bärpaj med vaniljsås
  • Kotlett med Choronsås samt ugnsrostad potatis
  • Vegetariskt alternativ - Sparrissoppa på grön sparris samt bärpaj med vaniljsås

Fredag

  • Grillad ryggbiff med potatisgratäng & kryddsmör
  • Laxlasagne med spenat - & fetaost
  • Vegetariskt alternativ - Vegetarisk jambalaya serveras med vitlökssås

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 25

Måndag

  • Stekt fläsk med löksås samt kokt färsk dillpotatis
  • Kebabgryta med ris samt vitlökssås (Glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - Vegetarisk spaghetti bolognese (Laktosreducerat)

Tisdag

  • Stekt falukorv serveras med stuvade makaroner
  • Ugnsbakad torsk med ägg, ansjovis, räkor, brynt smör (Glutenfri)
  • Vegetariskt alternativ - Vegetarisk flygande Jacob på kikärtor - & blomkål

Onsdag

  • Chili con carne serveras med ris (Laktosreducerat)
  • Glaserade revbensspjäll med tsatsiki & rostad potatis (Glutenfri)
  • Vegateriskt alternativ - Grönsaksbiffar serveras med tsatsiki & rostad potatis

Torsdag

  • Sommarsoppa samt rulltårtsbakelse med jordgubbar
  • Silltallrik serveras med färsk potatis, gräddfil, lök, ägg (Glutenfri)
  • Vegateriskt alternativ - Potatis - & purjolökssoppa samt ostkaka med tillbehör

Fredag

  • Midsommarafton Stängt

 


Serveringens öppettider är vardagar klockan 11.00 till 13.00.

Beställning av matlåda måste bokas innan klockan 10.00 på vardagar via telefonnummer 0150-571 35 eller 0150-571 36.

Dagens lunch i matsalen inklusive sallad, smör, bröd, dryck samt kaffe kostar 93 kronor.

För avhämtning i matlåda som inte är förbeställt kostar det 83 kronor.

För avhämtning i matlåda med endast sallad, som är förbeställd, kostar det 68 kronor.

Vår vegetariska kost har utgångspunkt i det ekologiska samt närodlade.