Matsedel

Här hittar du menyerna som visar vilken mat som serveras i skolans restaurang Gjutaren.

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 49

Måndag

  • Köttfärspaj(nötfärs)med tomater - & rödlök samt osttäcke
  • Frukostkorv serveras med potatismos & gurka
  • Vegetariskt alternativ - Ugnsomelett med grönsaksstuvning

Tisdag

  • Fiskgratäng med räkor - & sparris samt potatismos (Glutenfri)
  • Bouéf bourgignon med smålök & rotfrukter (Laktosreducerat)
  • Vegetariskt alternativ - Vegetarisk spaghetti bolognese (Laktosreducerat)

Onsdag

  • Spaghetti Carbonara
  • Wok på kyckling med teriyakisås samt nudlar (Laktosreducerat)
  • Vegateriskt alternativ - Gratäng på blandade kålsorter

Torsdag

  • Cowboysoppa samt pannkakor med sylt & grädde
  • Fläskfilé serveras med chilibearnaise & rostad potatis (Glutenfri)
  • Vegateriskt alternativ - Vegetarisk hamburgare med potatismos

Fredag

  • Biff Stroganoff serveras med ris (Glutenfri)
  • Stekt fylld strömming serveras med lingon
  • Vegateriskt alternativ - Borsjtj med rosenbröd samt chokladmousse

Lunchmeny restaurang Gjutaren vecka 50

Måndag

  • Krögarlåda med skinka, lök samt inlagd gurka
  • Oxpytt serveras med stekt ägg samt rödbetor (Laktosreducerat)
  • Vegetariskt alternativ - Rotfruktspytt med stekt ägg samt rödbetor (Laktosreducerat)

Tisdag

  • Stekt fiskfilé serveras med tartarsås & kokt potatis
  • Korv Stroganoff serveras med ris
  • Vegetariskt alternativ - Grönsaksjambalaya (Laktosreducerat) (Glutenfri)

Onsdag

  • Lasagne al forno
  • Svensk sjömansbiff (innanlår) serveras med saltgurka (Laktosreducerat)
  • Vegetariskt alternativ - Pastagratäng med grönsaker

Torsdag

  • Gulaschsoppa samt ostkaka med sylt & grädde
  • Schnitzel serveras rödvinssås samt ärtor (Laktosreducerat)
  • Vegetariskt alternativ - Potatis – & majsbiffar med wokade grönsaker & bönsalsa

Fredag

  • Kebabgryta serveras med ris samt vitlökssås (Glutenfri)
  • Saffransdoftande fisk – & skaldjursgryta med potatismos
  • Vegetariskt alternativ - Rödkålssoppa med korgbröd samt ris ala malta

Serveringens öppettider är vardagar klockan 11.00 till 13.00.

Beställning av matlåda måste bokas innan klockan 10.00 på vardagar via telefonnummer 0150-571 35

Dagens lunch i matsalen inklusive sallad, smör, bröd, dryck samt kaffe kostar 105 kronor.

För avhämtning i matlåda som inte är förbeställt kostar det 95 kronor.

För avhämtning i matlåda med endast sallad, som är förbeställd, kostar det 83 kronor.

Vår vegetariska kost har utgångspunkt i det ekologiska samt närodlade.