/

Publicerad:

Ny aktivitetspark på norr

Under fredagen invigdes en sprillans ny aktivitetspark på norr i Katrineholm. Det är den femtonde aktivitetsparken i kommunen och en viktig del i att stärka Katrineholmarnas hälsa.

Det är 10 år sedan Katrineholms kommun invigde sin första aktivitetspark och numera hittar du en aktivitetspark eller ett utegym i alla delar i Katrineholms kommun.

Vi vill skapa bra förutsättningar för alla att utifrån sina förutsättningar ha ett aktivt liv. Aktivitetsparker bidrar till fysisk aktivitet och social samvaro. Vi har nu aktivitetsparker i alla kransorter och i varje stadsdel vilket varit ett mål i nuvarande kommunplan. Det känns bra att vi nu kan erbjuda spontan träning i hela kommunen, säger Anneli Hedberg, ordförande i service- och tekniknämnden, som var med och invigde den nya aktivitetsparken.

I samband med invigningen deltog även ett glatt gäng från socialpsykiatrin, kulturgruppen som är en del av Resurscenter dagligverksamhet (LSS), arbetskonstulentteamet och Nyängsgatans gruppbostad. Deltagarna fick sedan testa de olika redskapen i den nya aktivitetsparken.

Hitta till aktivitetsparken på norr

Den nya aktivitetsparken hittar du i anslutning till Bievägen i norra Katrineholm. Besök Katrineholms Naturkarta Länk till annan webbplats. för att läsa mer om aktivitetsparken och se en karta över var den finns.

Kontakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Telefon: 0150-570 00

Öppettider: måndag till fredag klockan 8-16. Lunchstängt klockan 12-13.
Tillgänglighet: tillgänglighet för besökare

Observera att vi endast tar emot bokade besök. Övriga besök hänvisar vi till Kontaktcenter på Djulögatan 31B i Katrineholm.