/

Personer med beroende & problem

Vi erbjuder stöd för dig som anhörig till någon med alkohol-, spel- och drogberoende.

[Syntolkning: I videon syns flera bilder på natur samt stadsmiljöer i Katrineholms kommun. På bilderna finns texter med fakta om medberoende: Är du medberoende styrs dina val av viljan att rädda någon från sitt missbruk. Du kan också uppleva kontrollförlust, förnekelse, tvångsmässigt beteende, besatthet, personlighetsförändringar. Vem du än är, partner, kollega, syskon, barn, vän eller förälder så är du anhörig och kan bli medberoende. Ett beroende kan vara missbruk av läkemedel, spel om pengar, alkohol, droger. Oavsett missbruk påverkas du som är anhörig och det kan vara väldigt jobbigt. Men hjälp finns att få hos oss på Mercur.]

Anhörigprogram - distans

För dig som på något sätt drabbats av en annan persons bruk av alkohol, droger och spel om pengar erbjuder vi ett kostnadsfritt anhörigprogram

Programmet bygger på erfarenheter från Al-Anon (Alcoholic Anonymous Family groups), KBT (kognitiv beteendeterapi) samt kommunikationsfärdigheter genom CRAFT (Community Reinforcement Approach and Family Training).

Behandlingen fortgår under tre månader och sker både digitalt samt vid fysiska möten en gång per månad.

Plats:
Webbaserat samt i Mercurs lokaler på Friggagatan 5, Katrineholm Länk till annan webbplats., gamla karossens område.

Vill du delta i programmet eller har du frågor?
Hör av dig till Jessica Carlson, anhörigterapeut:

Mejl: jessica.carlson@katrineholm.se
Telefon: 072-247 45 57

Vuxna-barn-programmet - distans

Har du vuxit upp i ett dysfunktionellt hem präglat av en annans persons bruk av alkohol eller droger? Våren 2020 erbjuder vi ett kostnadsfritt vuxen-barn-program, stöd till dig som vuxit upp i miljö med beroende. Programmet bygger på erfarenheter från ACOA (Adult Children of Alcoholics groups), KBT (kognitiv beteende terapi) samt kommunikationsfärdigheter genom CRAFT (Community Reinforcement Approach and Family Training) och riktar sig till dig som är över 18 år. 

Behandlingen fortgår under fyra månader och sker både digitalt samt vid fysiska möten en gång/månad.

Plats: Webbaserat samt i Mercurs lokaler på Friggagatan 5, Katrineholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., gamla karossens område.

Vill du delta i programmet eller har du frågor?
Kontakta Jessica Carlson.

Mejl: jessica.carlson@katrineholm.se
Telefon: 072-247 45 57

Vill du veta mer om spelberoende och anhörigstöd?

Riksorganisationen Spelberoendegruppen är en ideell riksorganisation som finns till för att hjälpa spelberoende och anhöriga. Du kan läsa mer om spelberoendegruppen och vilket stöd de erbjuder för anhöriga på deras hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.