/

Ungdomar - SE HIT!

Vi finns till för dig, med oss kan du prata om nästan allt. Hör av dig!

Ungdomar hänger i stadsparken.
Foto: Hanna Maxstad

Ungdomsteamet

Behöver du stöd, för du kanske är i en jobbig situation - vi hjälper dig!
Vi finns till för dig och om det behövs stöttar vi även dina föräldrar.

Ungdomsteamet arbetar med råd, stöd och behandlingsinsatser för ungdomar upp till 21 år. Detta görs genom uppsökande verksamhet, samverkan med andra aktörer, samtal och behandlingsinsatser av olika slag. Ungdomsteamets huvudsakliga målgrupp är ungdomar i riskzon.

På ungdomsteamet finns också fältassistenter som arbetar relationsskapande och trygghetsskapande för ungdomar, genom förebyggande och uppsökande arbete till exempel på skolor, fritidsgårdar och ute på stan.

Ungdomstorget

Du som är 16 till 24 år och inte arbetar eller studerar, är välkommen till Ungdomstorget på Viadidakt. Dina föräldrar kan också vända sig hit för tips och råd.

På Ungdomstorget kan du få vägledning i frågor som gäller studier, yrkesval, praktik, jobb och framtid. Du som söker dig till Ungdomstorget behöver inte ha gått ut skolan. Här finns coacher och studie- och yrkesvägledare. Vi erbjuder bland annat motivationshöjande orienteringskurser, information och praktik. Vi lyssnar på dig och hittar tillsammans en väg framåt.

Läs mer och kontakta Ungdomstorget

Ungdomsmottagningen

Hos oss kan du få hjälp om du har frågor om kroppen, sex eller preventivmedel. Du kan också få stöd om du mår dåligt och behöver någon att prata med.

Många olika sorters kondomer, foto: ungdomsmottagningen

Visste du att..?

Visste du att kondom kan stoppa spridningen av klamydia och andra könssjukdomar?

Du som är 15 år eller äldre och folkbokförd i Sörmland kan enkelt beställa hem ett gratis klamydiatest via internet. Du kan även boka tid på ungdomsmottagningen för provtagning och kondomssamtal.

Hör av dig till oss - surfa in på 1177.se Länk till annan webbplats. eller ring 0150-572 88.

Alla behöver vi prata med någon ibland

Hos oss finns alltid någon att prata med om:

 • du mår dåligt
 • akut p-piller
 • känslor
 • livet
 • lust
 • kärlek
 • sex
 • graviditet/abort
 • provtagning
 • preventivmedel
 • relationer
 • dig själv
 • eller kanske om något annat som du inte vet vart du ska vända dig med

Vill du träffa oss?

Ungdomsbehandlare och fältassistent (Ungdomsteamet)

Till ungdomsteamet är du välkommen tills du fyller 21 år. Kontakta oss gärna på telefon 076-719 53 17 (fältassistent), eller 070-283 62 55 (mottagningen) och mejl ungdomsteamet@katrineholm.se.

Arbetsmarknadscoach (Ungdomstorget)

För dig mellan 16-24 år utan jobb eller studier. Kontakta oss via vår e-tjänst Länk till annan webbplats. eller direkt till våra coacher.

Barnmorska och kurator (Ungdomsmottagningen)

Till barnmorska och kurator är du välkommen tills du är 23 år. Du behöver boka dina besök till oss via telefon 0150-572 88 eller genom att surfa in på 1177.se Länk till annan webbplats..

Besök Ungdomsmottagningen och Ungdomsteamet:

Oppundavägen 62, Katrineholm

Välkommen att kontakta oss för att få veta mer!

UMO.se - om sex, hälsa och relationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer.