/
/

Sportcentrum

Katrineholms Sportcentrum är en av Sveriges största samlade sportanläggningar. Här finns möjlighet att utöva mer än hälften av alla sporter som i dag finns registrerade på Riksidrottsförbundet. Detta märks inte minst på det stora antal läger, turneringar och uttagningar till landslag som äger rum här.

Information med anledning av corona/covid-19

Katrineholms simhall är stängd från och med lördag 4 april 2020 tills annat meddelas. Anledningen är de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten som kom ut den 1 april 2020 för att bidra till minskad smittspridning i samhället.

  • Du som har årskort kommer att få ditt årskort förlängt med motsvarande tid som simhallen hålls stängd.
  • Du som har barn som deltar i simundervisning eller själv går på simskola kommer att bli kontaktad för praktisk hantering av avgifter med mera.
  • Simundervisningen är inställd.
  • Föreningar med verksamhet i simhallen kommer att bli kontaktade för mer information.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bevakar händelseutvecklingen rörande corona/covid-19.

Läs mer om Katrineholms kommuns arbete med corona/covid-19.

Förändrade öppettider i Duveholmshallen

På grund av rådande läge har vi förändrat våra öppettider i Duveholmshallen. Du hittar de nya öppettiderna på Duveholmshallens sida.

Sporthall - Duveholmshallen

Arena för lagsporter, bordtennis, boxning, kampsporter, styrketräning, skytte, gymnastik, tennis och dans.

Simhall

Äventyrsbad, bubbelpool, undervisningsbassäng, hoppbassäng och 25-metersbassäng.

Idrottsarena - Backavallen

Utomhusarena för bandy, fotboll, curling och friidrott samt allmänhetens åkning på isen.

Ishall

Fastighetsbyrån Arena erbjuder möjligheter till allmänhetens åkning, konståkning och ishockey.

Läger, cuper & evenemang

En tredjedel av Sveriges befolkning kan nå Katrineholm inom två timmars restid vilket gör Sportcentrum till en perfekt plats att förlägga träningsläger, cuper eller andra evenemang. VI hjälper till med boende och mat.

Alla ska känna sig välkomna och kunna ta del av våra lokaler och verksamheter. Upplever du brister, säg till gärna till oss.

Entré

  • Särskild handikappentré. Du hittar entrén knappt 10 meter till höger om huvudingången. 
  • Dörröppnare finns.

Parkering

Handikapparkering finns cirka 30 meter till vänster om entrén (infart från Västgötagatan). Cirka 100 meter till vänster om entrén finns en större gästparkering.

Toaletter

En större handikapptoalett finns med utrymme på båda sidor av toaletten. Armstöd på var sida om toaletten. Nås genom reception.
Nio mindre toaletter i direkt anslutning till recpetionen.

Lokaler

  • Våra lokaler är tillgängliga för rullstol.
  • Trådlöst internet finns.
  • Dörröppnare finns i entrén.

Omklädningsrum

I simhallen har vi flexibla omklädningsrum. För dig som inte vill byta om i omklädningsrum för dam respektive herr finns möjlighet till avskildhet i särskilt omklädningsrum, det kan även du använda som behöver ha med dig din ledsagare vid ombyte. Det flexibla omklädningsrummet måste du förboka innan ditt besök. Anledningen är att vi ska kunna garantera tillgång till det när du besöker oss. Förbokning gör du genom att kontakta vår reception.

Frågor eller hjälp

Har du frågor eller behöver hjälp i våra lokaler, kontakta vår reception, kontaktuppgifter till Sportcentrum hittar du här.

På Katrineholms Sportcentrum jobbar vi för miljön. Vi tillämpar ny teknik för att spara energi inom många områden och vi vill på sikt till exempel helt producera vår egen värme. Något som gett gensvar från hela landet och internationellt.

I ishallen använder vi en helt ny teknik med koldioxid som köldbärare i kopparrör för nedkylning av isytan. Överskottsvärmen som bildas av kylkompressorerna tas tillvara och används för uppvärmning. Den nya iskylningstekniken tillsammans med värmeåtervinningen gör att ishallen sparar mer energi än någon annan ishall i Sverige.

Under slutet av 2008 togs Backavallens konstgräsplan i bruk. Planen värms upp vintertid genom ett energiåtervinningssystem och är därmed spelbar året runt. Systemet (WDC) fungerar som så att överskottsvärmen från bandyplanens kylkompressorer lagras i ett energilager. Under sommaren fylls lagret på från konstgräsplanen som även är en stor solfångare. Den lagrade värmen återanvänds sedan under vinterhalvåret för att värma upp fotbollsplanen.

Evenemang för Sportcentrum

Kontakt

Lokalbokningen

Telefon: 0150-572 50

Telefontider: klockan 10–13

Besök: Västgötagatan 18, Katrineholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Service- och teknikförvaltningen)