/

Publicerad:

P19-VM i Katrineholm flyttas till april 2022

P19-VM i bandy som skulle ha spelats i Katrineholm den 19-23 januari 2022 flyttas fram till april. På grund av den rådande situationen kring covid-19 och de restriktioner som gäller har Federation of International Bandy (FIB) beslutat att flytta mästerskapet till 1-4 april 2022. Turneringen spelas då som planerat i Kronfågel Isarena i Katrineholm.

Ett kollage med två bilder. Ena bilden visar bandyspelare i blågula kläder. Andra bilden visar Kronfågel Isarena i Katrineholm. Foto: Hanna Maxstad.

Foto: Hanna Maxstad

– Vi har full förståelse för Federation of International Bandys beslut med tanke på rådande läge i och med corona och covid-19. Vi ser fram emot att vara VM-staden i april och välkomnar då varmt P19-VM till Kronfågel Isarena och Katrineholm, säger Pascal Tshibanda på Katrineholms kommun.

– Tack vare ett gott samarbete med Katrineholms kommun, andra lokala aktörer samt med förbund och nationer är vi glada över att ha hittat en lösning som förhoppningsvis fungerar bättre i relation till rådande pandemi. Vi ser fortsatt enormt mycket fram emot att få arrangera detta, för oss, historiska mästerskap och ser fram emot att kunna göra det på bästa sätt i Kronfågel Isrena i april, säger Fredrik Ydevall, ordförande i Katrineholm Bandy.

Turneringen inleds med gruppspelsmatcher den 1 april och avslutas med final den 4 april.

Gruppspelsmatcherna spelas 2x30 minuter.
Semifinaler, bronsmatch och final spelas 2x45 minuter.

Deltagande nationer:
Sverige
Norge
Finland
Ryssland

Kontakt för mediafrågor

Anders Bergström
Ordförande Svenska Bandyförbundets landslagskommitté
073-074 71 83

Pascal Tshibanda
Katrineholms kommun
0150-577 70

Fredrik Ydevall
Ordförande Katrineholm Bandy
070-666 80 41