/
/

Välkommen till Kulturskolan

Bildelever

Kulturskolan finns till för dig som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med dina händer eller kanske spela teater. Kulturskolan i Katrineholm är en verksamhet som vill skapa och utveckla ett kulturintresse hos barn och unga.

På gång

I Katrineholms evenemangskalender lägger vi in alla våra aktiviteter, så som konserter, föreställningar, musikaler med mera.

 1. Jakten på breven.jpg
  25 februari

  Jakten på de mystiska breven

  Jakten på de mystiska breven -HAR DU HÖRT VILKEN MYSTISK GREJ SOM HAR HÄNT I KATRINEHOLM? Ta på dig varma kläder och följ med Fanny på en spännande jakt där vi hjälps åt att spåra upp väldigt mystiska brev, som någon hemlig liten filur har gömt lite Startar klockan: 10.00
 2. Jakten på breven.jpg
  25 februari

  Jakten på de mystiska breven

  Jakten på de mystiska breven -HAR DU HÖRT VILKEN MYSTISK GREJ SOM HAR HÄNT I KATRINEHOLM? Ta på dig varma kläder och följ med Fanny på en spännande jakt där vi hjälps åt att spåra upp väldigt mystiska brev, som någon hemlig liten filur har gömt lite Startar klockan: 11.00
 3. Jakten på breven.jpg
  25 februari

  Jakten på de mystiska breven

  Jakten på de mystiska breven -HAR DU HÖRT VILKEN MYSTISK GREJ SOM HAR HÄNT I KATRINEHOLM? Ta på dig varma kläder och följ med Fanny på en spännande jakt där vi hjälps åt att spåra upp väldigt mystiska brev, som någon hemlig liten filur har gömt lite Startar klockan: 13.00

Aktuellt på Kulturskolan

Denna vecka sätter Kulturskolans kurser igång igen som vanligt.
Vi ställer inte in - vi ställer om.

Ser fram emot ett härligt 2021 med "vanliga" lektioner, föreställningar, konserter och allt det vi saknat under 2020. Håll i - Håll ut - Håll avstånd.

Om Kulturskolan

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater.

På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra. Att utveckla sina konstnärliga färdigheter kan liknas vid att få flera språk. Tänk att kunna få uttrycka sina känslor när orden inte räcker till.

Att ha tillgång till flera språk är en demokratisk rättighet som kan leda ut på många resor i livet. Lär dig att våga uttrycka dig inför andra med hjälp av:

 • bild
 • musik
 • dans
 • gester
 • ord

Alla elever i Kulturskolan får delta i olika föreställningar, alltifrån uppspel för föräldrar i klassrummet till stora musikal- och luciaföreställningar.

Våra lärare är utbildade för att undervisa barn och ungdomar i sina respektive ämnen. Lärarna samarbetar mycket, bland annat inför konserter, föreställningar och utställningar.

Inget är omöjligt.

Kulturskolan - skolan du längtar till.

Information från Kulturskolan om coronaviruset

Angående Covid-19

Enligt besked på regeringens pressträff 2021-01-21 så kan kulturskolor öppna upp för undervisning och aktiviteter både inom och utomhus.

Från och med vecka 5, 1 februari kommer Kulturskolan gå över till undervisning på plats igen (om inte läraren har meddelat något annat. )

Våra råd för att minska smittspridning gäller förståss fortfarande, lämna och hämta ditt barn utanför Kulturskolan, obligatorisk handtvätt innan lektionen med mera.

Vi på Kulturskolan gläder oss till att träffa alla elever igen!

Om du har frågor om ditt/dina barns undervisning, ta kontakt med läraren.

Andra frågor är du välkommen att skicka till kulturskolan@katrineholm.se eller kulturskolechef Eva Sjögren van Berkel, eva.sjogren.van.berkel@katrineholm.se

KomTek
KomTek digitaliserar all sin verksamhet tillsvidare.

God fortsättning på nya året önskar Kulturskolan & KomTek


Alla våra elever har ett konto i Studyalong (www.studyalong.selänk till annan webbplats) med massor av möjligheter till rolig undervisning. Där finns nu också en ny funktion – en videochatt.

Så här loggar du som elev in:
Gå in på www.studyalong.se, skriv in ditt användarnamn & lösenord. Om du glömt dina inloggningsuppgifter kan man enkelt logga in med BankID - be dina föräldrar om hjälp.
När du kommit in på din sida går du till ditt IRum (ditt klassrum) här kommer du kunna se uppgifter som just din lärare skickat. Ett bra tips är att ladda ner appen Studyalong till din telefon - då får du snabbt ino och kan även här se dina tilldelade uppgifter. Lycka till! Om något krånglar hör av dig till din lärare så hjäper vi till så mycket vi kan.

Vi hoppas alla att det här väldigt speciella corona-tillståndet tar slut så fort som möjligt så att vi får ses många tillsammans och skapa en massa roligt!

Alla måste ta ansvar för att förhindra att smitta sprids. Vi på Kulturskolan träffar många barn & unga i vår verksamhet både enskilt och i grupp. Om vi ser en risk för smittspridning så tar vi vårt ansvar för detta och kan komma att ställa in/ ändra upplägg på lektioner, evenemang eller andra sammankomster. Givetvis kontaktar vi er så ni är medvetna om det gäller just dig.

Här är några tips på saker du kan göra själv för att undvika att smittor sprids:

 • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. I varje rum finns nu handsprit.
 • Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.
 • Hosta eller nys i armvecket.
 • Använd pappersnäsdukar för engångsbruk om du behöver snyta dig.
 • Håll gärna ett visst avstånd till andra och undvik att ta i hand. Det gäller särskilt om du behöver nysa eller hosta.
 • En del barn tycker det är svårt att tvätta händerna så lång tid som behövs. Pröva då att sjunga visan Blinka lilla stjärna samtidigt som ni tvättar händerna. Det tar ungefär 30 sekunder. Under den tiden hinner de flesta händer bli rena. Du kan också be barnet att testa hur mycket lödder hen kan göra.

Kontakt

Samordnare, Kulturskolan

Lotta Asplund

Telefon: 0150-573 00