/

Offentlig konst

Konstens roll i det offentliga rummet är stor och viktig. Den påverkar människors vardag och synen på sin stad. Ibland rör konsten upp starka känslor och den bidrar till viktiga diskussioner.

Karta över Katrineholms offentlig konst

Här kan du se de offentliga konstverk som finns i Katrineholms kommun. Klicka på bilden av konstverket för att se det större. Vill du ha tips på konstrundor, klicka på symbolen i vänstra hörnet på kartan.

Konstkartor

Upplev konst tillsammans med barnen, på din joggingtur eller promenad! Vi har tagit fram olika konstkartor för olika ändamål. Det finns också en folder där alla offentliga konstverk i kommunen är samlade.

Konstkartorna finns att hämta på turistbyrån eller Kulturhuset Ängeln. Du kan även visa kartorna i Google Maps eller ladda ned kartorna om du vill skriva ut dem själv. Har du problem med att öppna eller läsa filerna? Kontakta kultur@katrineholm.se.

Konstkarta för barn 1 Pdf, 137.8 kB.
Konstkarta för barn 2 Pdf, 148.1 kB.

2,5 km konstslinga (nedladdningsbar pdf) Pdf, 1.4 MB.
2,5 km konstslinga (digital karta) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

5,5 km konstslinga (nedladdningsbar pdf) Pdf, 1.4 MB.
5,5 km konstslinga (digital karta) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

6,5 km konstslinga (nedladdningsbar pdf) Pdf, 1.8 MB.
6,5 km konstslinga (digital karta) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Konstkartan

Guidade visningar av konsten

Vi visar den offentliga konsten framför allt under de varmare månaderna. Ibland med tillhörande konstverkstad och ibland på cykel. I evenemangskalendern Länk till annan webbplats. lägger vi in alla kommande evenemang.

Vill du boka en visning? Maila kultur@katrineholm.se.

Visningar är gratis för kommunal verksamhet, föreningar och skolor i Katrineholms kommun. Privatpersoner och företag betalar en summa. Privatpersoner betalar 80 kronor per person och betalningen sker i informationsdisken på Kulturhuset Ängeln. Företag betalar 600 kronor för en visning dagtid och 1 200 kronor kvällar och helger och betalningen sker via faktura.

Konstinköp

Katrineholms kommun köper årligen in konst till stadens offentliga ytor och till olika kommunala verksamheter. Konstavdelningen i kommunen arbetar med och ansvarar för inköpen. Här kan du se våra aktuella konstuppdrag.

Konstprojekt

Vi arbetar ständingt med nya konstprojekt i den offentliga miljön. Just nu arbetar vi med ett konstprojekt i kransorterna. Här kan du läsa mer om projektet Konst ♥ Bibliotek Öppnas i nytt fönster..

Kontakt

Konstsamordnare – offentlig konst och samling

Sofia Lycke

Telefon: 0150-569 77

Konstpedagog – visningar och verkstad

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44