/

Barn med psykisk ohälsa

När ett barn mår psykiskt dåligt kan det visa sig på många olika sätt. Barnet kan till exempel vara arg, irriterad, få svårt att sova eller ha ont i magen eller huvudet. Det är viktigt för barnet att det finns vuxna som lyssnar och ger stöd. Ibland behövs också stöd och hjälp från vården.

Hur kan du söka råd och stöd?

Behöver du råd om vård?

Du kan ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177 om du vill veta mer om vilken hjälp du kan få.

Behöver du akut hjälp?

Ring 112 om du är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.

Att söka psykiatrisk vård i Sörmland

Om du mår dåligt i själen, är mobbad, stressad eller behöver hjälp med ett annat problem kan du få hjälp. Beroende på hur gammal du är kan du få hjälp från olika håll.

Social beredskap efter kontorstid och på helger

Till social beredskap vänder du dig vid akuta sociala problem efter kontorstid (klockan 16.30-08.00) och helger samt helgdagar på telefonnummer 112, SOS alarm.

Våga berätta

Du som är barn kan läsa på 1177 om att må dåligt och vad du kan göra då. Om du mår dåligt, har en hemlighet, är ledsen eller orolig är det viktigt att du vågar berätta för någon vuxen du litar på.  På 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns mer information, där kan du läsa mer om hur du kan få hjälp.

Alex besöker socialtjänsten

Hos socialtjänsten kan du få råd och stöd på olika sätt. Socialtjänstens insatser riktar sig till barn, ungdomar och deras familjer. Här kan du se en kort film som beskriver hur ett besök på socialtjänsten kan gå till. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.