/

Katrineholms konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Aktuell utställning

Konstverk av konstnärerna Linnea Rygaard & Alexander Tallén

So Close, Yet So Far
Linnea Rygaard & Alexander Tallén

1 juni–24 augusti

Katrineholms konsthall presenterar under sommaren 2024 en utställning med nya verk av Linnea Rygaard och Alexander Tallén. Ett möte mellan två konstnärskap, uttryck och tekniker.

Linnea Rygaards målningar består av måleriskt skapade rumsligheter och labyrintliknande kompositioner skapade med stora kontraster, djupverkan och där skalan i är flytande. Målningarna förhåller sig till arkitektur och till rummet i sig är centralt.

Alexander Tallén har under flera år skapat skulpturer som för tankarna till klassiska figuriner. Hans betraktelser av samtiden presenteras i ljusmålad, skir och porslinsblank yta. Ett format och hantverk med flera historiska kopplingar men där motiven ofta speglar en ytlig och sökande nutidsmänniska.

Om konstnärerna:
Linnea Rygaard (f. 1990) gick ut Fri konst på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 2016 och har även studerat vid Skowhegan School of Painting and Sculpture i Maine, USA. Hennes arbeten har bland annat visats på Tsukuba Museeum of Art, Japan, Waterville City Gallery, Liljevalchs och HILDE gallery i Los Angeles. Linnea Rygaard har även arbetat med offentlig konst och hennes gestaltningar finns bland annat i Jönköping (Magnus Ladulås plats), Bollnäs (Bollnäs folkhögskola) och Bandhagen, Stockholm. Hon bor och arbetar i Sandvik Ljusdal

Alexander Tallén (f.1988) gick ut Konstfack linje för glas och keramik år 2015. Han har medverkat i flera utställningar, bland annat på Cecilia Hillström Gallery, Liljevalchs konsthall, Göteborgs konstmuseum, Thielska galleriet och Eskilstuna konstmuseum. Hans verk har köpts in av bland annat Nationalmuseum, Röhsska museet, Göteborgs konstmuseum, Eskilstuna konstmuseum och Statens konstråd. Han bor och arbetar i Stockholm.

Kommande utställningar

Bild från filmen Járnbrautarmálið / A Railway Case av Eva Rocco

Konstbiografen

31 augusti–
14 september

Visning av konsten

I samband med utställningarna i konsthallen arrangerar vi flera öppna visningar och aktiviteter. I evenemangskalendern Länk till annan webbplats. lägger vi in alla kommande evenemang.

Vill du boka en egen visning? Mejla kultur@katrineholm.se.

Visningar är gratis för kommunal verksamhet, föreningar och skolor i Katrineholms kommun. Privatpersoner och företag betalar en summa. Privatpersoner betalar 80 kronor per person och betalningen sker i informationsdisken på Kulturhuset Ängeln. Företag betalar 600 kronor för en visning dagtid och 1 200 kronor kvällar och helger och betalningen sker via faktura.

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?

Lämna följande fält tomt

Öppettider Kulturhuset Ängeln

Juni-augusti

Måndag–fredag klockan 10–18
Lördag klockan 10–14

September-maj

Måndag–fredag klockan 9–18
Lördag klockan 10–15

 

Kontakt

Konstintendent – utställningar och projekt

Gustav Person

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog – visningar och verkstad

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44