/
/

Bibliotek

 

Välkommen till Katrineholms bibliotek. På våra webbsidor kan du läsa mer om vad vi erbjuder, vad du kan låna och vilka öppettider vi har.

Just nu är Kulturhuset Ängeln helt stängt

På grund av corona/covid-19 är Kulturhuset Ängeln, konsthallen och Katrineholms bibliotek med filialer helt stängda. Detta för att minska smittspridningen av coronaviruset i samhället.

 • Du kan fortfarande hämta reserverade böcker och annan media efter kontakt med biblioteket eller din filial. Återlämning sker i bokinkastet.
 • Du kan även få viss hjälp via telefon och mejl: 0150-576 30, 0150-576 21 eller biblioteket@katrineholm.se, kultur@katrineholm.se på vardagar klockan 9-17.
 • Det går självklart bra att använda våra digitala tjänster!
 • All programverksamhet ställs in eller flyttas fram.
 • Perrongen och Lyckliga gatorna fortsätter sin verksamhet, dock med begränsningar på 50 deltagare.

Våra scen- och kulturlokaler är öppna för föreningsverksamhet. Det är varje förenings ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och allmänna råd. Det innebär också att ställa in om aktiviteter inte går att genomföra på ett smittsäkert sätt.

Läs mer om corona/covid-19 och vad som gäller här i Katrineholm på
katrineholm.se/corona.

Uppdatering 4 januari 2021:
Katrineholms biblioteks lokaler öppnar 25 januari, om inte nya direktiv kommer. Fram till 24 januari är lokalerna stängda för att bidra till minskad smittspridning. Du kan fortfarande:

 • beställa och låna böcker och annan media
 • träffa en bibliotekarie digitalt
 • använda tjänsten boken kommer

Håll avstånd. För att minska smittspridningen måste vi hålla avstånd till varandra och visa hänsyn.

Boken kommer! Är du 70+ kan du få böcker levererat hem till din dörr. Vill du veta mer kan du ringa 0150-576 30.

Ditt lånekort ger möjligheter. Klicka på boxen ”Låna” här nedanför så hittar du mer information. Du som har lånekort i Katrineholms bibliotek kan nämligen:

 • Låna ljudböcker och e-böcker digitalt genom tjänsten Biblio. Instruktioner finns på katrineholm.se/låna och du får just nu låna sex böcker per vecka. Uppsala har även instruktionsfilmer om du föredrar det, bibliotekuppsala.se/biblio. För barn upp till tolv år finns Bibblix och för den som vill låna böcker på andra språk finns Världens bibliotek.
 • Låna film via Viddla eller Cineasterna. Det är två streamingtjänster för att låna film. Båda tjänsterna har samma upplägg: en lånad film kan du titta obehindrat på i 48 timmar, och du får låna tre filmer per månad.
 • Läsa dagstidningar och veckomagasin digitalt via Pressreader eller 8 sidor. Pressreader har tusentals tidningar från hela världen som du kan läsa. Just nu är accesstiden höjd från 48 timmar till 60 dagar. 8 sidor är en tidning på lättläst svenska med visst språkstöd.

Låna om: Vi har automatiska omlån. Om ingen står i kö på mediet lånas det om automatiskt upp till sex gånger. Logga in på Mina sidor för att se dina lån. Det går också bra att ringa eller mejla till oss.

Stanna hemma om du har förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber. Är du sjuk ska du inte vara i bibliotekens lokaler. Kontakta oss istället på telefon 0150-
576 30 eller e-post biblioteket@katrineholm.se så hjälper vi dig. Du är varmt välkommen igen när du är frisk.

Låna

På biblioteket kan du låna böcker, filmer, tidskrifter med mera, både fysiskt och digitalt.

Vi erbjuder

Biblioteket erbjuder också studieplatser, kopiering och utskrifter, evenemang, bokcirklar med mera.

Barn & unga

Barn och unga har en egen avdelning på stadsbiblioteket med böcker, film, datorer, tidningar med mera.

Öppettider & kontakt

Vi finns i stadskärnan men har även service i Björkvik, Julita, Sköldinge, Forssjö, Strångsjö och Valla.

Trådlöst nätverk

Katrineholms kommun har ett trådlöst nätverk som heter Anslutning Katrineholm. Det är kostnadsfritt att ansluta sig till nätverket.

Så här ansluter du dig

På gång

Bibliotekets hjälp/handledning vid utskrift flyttar till Kontaktcenter från och med måndag 17/8.

I Katrineholms evenemangskalender lägger vi in alla våra aktiviteter, så som författarbesök, litterära teman, teater med mera.

Evenemangskalendernlänk till annan webbplats

Kontakt

Kulturhuset Ängeln

Bibliotek, konsthall och kulturhus