/

Publicerad:

Dags för lov och vi har tips på massor av aktiviter!

Vecka 8 är det vinterlov för barn och unga i Katrineholms kommun. Tillsammans med föreningar och organisationer har vi samlat ihop tips på massor av roliga aktiviteter.

Två barn åker spark i snön. Foto: Hanna Maxstad

Var hittar jag tips på lovaktiviteter?

För oss är det viktigt att alla barn och unga i Katrineholms kommun ska ha ett fint och händelserikt lov. Vi har därför samlat ihop lovaktiviteter i en folder som delas ut till skolorna. Har du inte fått foldern kan du hämta den hos Turistinformationen. För dig som vill ta del av lovtips digitalt så har vi även samlat dem i vår evenemangskalender.

Urval ur programmet

Här ser du några av alla aktiviteter som erbjuds under vinterlovet.

Land Art och Äventyrspromenader

På måndagen och tisdagen under lovet har du chansen att följa med Kulturskolan på en mysryslig promenad. En kort slinga med lite äventyr, spänning och massor av kluriga frågor. Vi skapar också konst av naturen, gör magi av träd och buskar, målar och skapar former och mönster med olika material. Äventyrspromenader är ett projekt från Kulturskolan i Katrineholm.

Aktiviteter med Lyckliga Gatorna

Lyckliga Gatorna kommer under lovet att anordna aktiviteter både i kransorterna och i stadskärnan. I kransorterna har de aktiviteter som till exempel spel, prova-på-sporter, pulkaåkning och korvgrillning. I stadskärnan erbjuder de aktiviteter som:

  • Prova på isvak tillsammans med Västra Sörmlands Räddningstjänst vid Djulöbadet
  • Friluftsäventyr i Tornstugan
  • Skidresa till Romme Alpin

Turneringar med Perrongen

Perrongen har öppet under lovet för ungdomar i årskurs 7 och upp till 20 år, se öppettider. De anordnar även turneringar i fotboll och biljard.

Kreativitet och kalas på Kulturhuset Ängeln

Kulturhuset Ängeln anordnas flera aktiviteter för stora och små. Vill du vara kreativ eller inspireras är det här platsen för dig! I konsthallen visas David Taylors utställning Looking at Nature. Med inspiration från utställningen bjuder vår konstpedagog in till konstverkstad för att tillsammans skapa med olika material. I biblioteket blir det sagolördag och denna gång blir det ett Alfonskalas. Kom och lyssna på högläsning, pyssla eller gå tipspromenad! På Kulturhuset Ängeln kommer det även finnas möjlighet att prova på att väva band tillsammans med kursledaren Kerstin Neumüller på onsdagen.

Fler tips!

Det anordnas många fler aktiviteter. Kika i foldern, i evenemangskalendern eller fråga våra verksamheter efter tips. Vi hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt!

Hälsoåret 2022

Visste du att vi i år satsar extra på att vi ska må bra? Det innebär att det kommer att ske massor av roliga saker med fokus på hälsa - hela året!

Håll utkik i evenemangskalendern

I Katrineholms evenemangskalender hittar du massor av tips på aktiviteter inom kultur, sport, friluftsliv och mycket mer!

Är du med i en förening?

Prata med dina ledare om ni ska hitta på något på tema att må bra och vara glad. Kanske har du en egen idé om vad du skulle vilja göra med dina kompisar? Tipsa föreningen och läs mer om hälsoåret 2022.