/

Publicerad:

Minimeringsmästarna utmanas att minska sitt farliga avfall

Minimeringsmästarna är en nationell tävling för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. Tävlingen pågår under ett år och i Sörmland deltar ett tjugotal familjer, varav fyra familjer deltar i Katrineholm.

Minimeringsmästarna Sörmland

Hushållen i Minimeringsmästarna Sörmland har haft tre tematräffar sedan projektstart, med fokus på hållbar konsumtion, matsvinn och nu senast farligt avfall som innefattar både kemikalier och elektronik.

När det senaste temat inleddes fick hushållen ta del av experternas tips på hur vi kan minska vårt farliga avfall genom att till exempel:

  • Välja miljömärkt och ekologiskt för att undvika farliga kemikalier.
  • Byta ut teflonpannan till andra material, exempelvis gjutjärn.
  • Överväga alternativ till ny elektronik, som att köpa begagnat, dela prylar, köpa funktionen eller helt enkelt avstå.

Nya utmaningar

För att samla poäng på temat farligt avfall har hushållen tre utmaningar de kan anta, nämligen att:

  • Inventera kemikalier och byta till bättre alternativ.
  • Elektroniksanera.
  • Testa gamla husmorstips istället för att använda vanliga städ- eller skönhetsprodukter.

Följ hushållen och bli en digital Minimeringsmästare

I Sörmland deltar ett tjugotal familjer som man kan följa och peppa på sociala media genom att följa #minimeringsmastarna Länk till annan webbplats. #minimeringsmastarnasormland Länk till annan webbplats. och #nöjdpunkt Länk till annan webbplats..

Vem som helst kan bli en digital Minimeringsmästare genom att följa projektet och genomföra utmaningarna som presenteras i tävlingens sociala medier – alla bidrag gör skillnad!

Mer information och kontakt

Har du frågor om Minimeringsmästarna? Kontakta kommunikation@sormlandvatten.se eller läs mer om tävlingen på Minimeringsmästarnas webbplats Länk till annan webbplats.