/

Publicerad:

Unga lokala entreprenörer ställer ut under UF-marknad

Den 27 april är det dags för årets upplaga av UF-mässan. I år sker den i form av en marknad i Godsmagasinet i Katrineholm. Här kommer unga entreprenörer från Katrineholm och Flen att ställa ut sina företag och vara redo att möta nyfikna besökare och visa upp vad de har åstadkommit under de åtta månader som de har drivit sina UF-företag (Ung Företagsamhet).

Fyra elever står och sitter på huk framför sin monter. Två elever sitter på huk i mitten medan två till elever står på varsin sida om de två eleverna som sitter. De kollar in i kameran och ler.

Elever från Lindengymnasiet visar upp sin monter och sitt UF-företag. Foto: Therése Larsson.

I Södermanland har det tidigare år alltid arrangerats en traditionell mässa i en mässlokal för länets alla UF-företagare. I år kommer istället Katrineholm och Flens UF-företag att ställa ut på en UF-marknad. Marknaden är ett bra säljtillfälle för eleverna att få testa på nätverkande och få värdefull erfarenhet inför framtida arbetsliv.

– Det här är verkligen en höjdpunkt för alla elever som fyllt sina dagar med nytänkande och kreativa idéer under året! Marknaden är en samlingsplats för framtida företagare och vi hoppas att så många som möjligt kommer och besöker oss, säger Maria Jacobsson som är yrkeslärare på Handel- och administrationsprogrammet på Lindengymnasiet i Katrineholm.

Från Katrineholm deltar UF-företag från Lindengymnasiet, Duveholmsgymnasiet och Katrineholms Tekniska College (KTC). Elverna säljer bland annat egentillverkad heminredning av återvunnet material, de skriver böcker, pärlar armband och säljer egendesignade glas i ett samarbete med Kvinnojouren Miranda i Katrineholm.

– Det är bra att de elever som vill prova på att driva ett företag får möjlighet att göra det under sin skoltid. Det ger dem möjlighet att praktiskt få utveckla de förmågor som man behöver ha för att driva företag, men även att förstå djupare hur olika processer hänger ihop, säger bildningsnämndens ordförande Ulrica Truedsson

Kontakt

Har du frågor kring årets UF-marknad? Kontakta:
Maria Jacobsson
Mejl: maria.jacobsson@katrineholm.se
Telefon: 0150-577 41