/

Publicerad:

Information om studentfirandet

Foto: Therese Larsson.

Lördagen den 11 juni är det äntligen dags att fira våra studenter! Se dem springa ut och sjunga om studentens lyckliga dag på plats vid skolorna eller följ festligheterna direkt på Facebook. Här hittar du information om studentfirandet, men observera att alla tider är preliminära och kan komma att ändras både till före och efter utsatt tid. Se därför gärna till att du är på plats i god tid innan.

Duveholm/KTC

Utspringet är planerat att börja klockan 11.00. Klasserna springer ut genom båda huvudentréerna på framsidan av skolan. Flaken beräknas avgå mot centrum klockan 12.00. Du kan följa studentfirandet på skolornas Facebooksidor: Duveholm Länk till annan webbplats. och KTC. Länk till annan webbplats.

Linden

Samtliga studenter kommer att springa ut från Lindengymnasiets huvudentré. Utspringet beräknas börja klockan 11.45 och flaken beräknas att avgå klockan 12.15, efter sista klassens utspring. Du kan följa studentfirandet på skolans Facebooksida. Länk till annan webbplats.

Förbud mot plastkonfetti

Visste du att det infördes ett förbud mot plastkonfetti utomhus den 30 april 2022? Konfetti är väldigt svårt att städa upp och riskerar att blåsa omkring och sprida sig över stora ytor. Det som blir kvar i naturen delas upp i mindre delar och blir till slut mikroplast, som följer med regnvattnet ut i sjöar och hav. Förbudet är en del av riksdagens arbete med att minska användningen av engångsprodukter.  Länk till annan webbplats.

Vi vill därför tipsa om andra miljövänliga alternativ som till exempel såpbubblor, blomblad eller nedbrytbar konfetti i papper inför årets studentfirande.

Kortegeväg

Kortegevägen kommer att vara Linnévägen - Eriksbergsvägen/Vasavägen - Fabriksgatan/Kungsgatan - Vingåkersvägen - Linnévägen.

Du kan läsa mer om studentfirandet på katrineholm.se/student2022.