/

Publicerad:

Tre invigningar på fem dagar

Det har varit en intensiv första vecka av skolterminen. I måndags invigdes både den helt nya Stensättersskolan och den nya tillbyggnaden av Järvenskolan. Bara några dagar senare var det Sandbäcksskolans tur att inviga sin nya skolbyggnad.

En bild från invigningen av Järvenskolan.

På Järvenskolan fick skolans rektor Magdalena Norin hjälp av Wilmer Forslund och Lucas Andreas Backängen i klass 7b1 att klippa bandet vi invigningen. Foto: Marcus Sundström

I måndags började höstterminen på läsåret 2022/2023 och vilken rivstart det blev! Efter de första fem dagarna har det varit tre skolinvigningar:

  • På måndagen den 15 augusti invigdes den helt nya Stensättersskolan på Norr i Katrineholm. Skolan, med sina moderna lokaler och utemiljöer, är ett resultat av att Östra- och Västra skolan slagits ihop. Det finns plats för 600 elever, från förskoleklass upp till årskurs 6 och därtill också grundssärskolan. Skolan är uppdelad i fyra så kallade visten där eleverna har sina lektioner och skåp.
  • Bara någon timme efter att Stensättersskolan blivit invigd var dags för tillbyggnaden av Järvenskolan att invigas. Järvenskolan är Katrineholms kommuns enda högstadieskola och har plats för cirka 1000 elever. Även där har eleverna visten som de tillhör, sammanlagt finns det två stycken på var och en av de fyra våningarna.
  • På fredagen samma vecka var det slutligen Sandbäcksskolans tur att inviga sin nya tillbyggnad. I den finns det en ny entré, nya lokaler administrationen/expeditionen, ett nytt bibliotek och nio nya klassrum. Klassrummen är fördelade så att fyra stycken tillhör förskoleklass, fyra stycken årskurs 1 och ett till årskurs 3. Därutöver har skolan också berikats med en ny fin idrottshall.

Och än är skolornas invigningar inte slut. Den fjärde och sista invigningen för i år sker den 6 september ­– då är det nämligen Skogsborgsskolans nya idrottshall som ska invigas.

Kommunstyrelsens ordförande Johan Söderberg tycker att de nya skolbyggnaderna är ett tydligt tecken på tillväxten i Katrineholm, där barn och unga kan växa upp till att bli goda samhällsmedborgare. Han säger också att:

Jag är väldigt stolt över att vi tillsammans i majoriteten i Katrineholms kommun har beslutat oss för att göra de här gigantiska investeringarna för Katrineholms framtid – det andas framtidstro och optimism.