- Startsida
- Kommun & demokrati
- Press & kommunikation
- Alla nyheter
Publicerad:
Katrineholm klättrar 13 platser i årets företagsklimatranking
I årets företagsklimatranking hamnar Katrineholm på plats 66 i Sverige och på plats tre i länet. Rankingen bygger på företagarnas svar från en undersökning som genomfördes våren 2022 Länk till annan webbplats..
Varje år genomför Svenskt Näringsliv en stor undersökning bland landets företagare. Den ligger till grund för deras prestigefyllda ranking som publicerades idag den 28 september. Katrineholm klättrar 13 platser sedan förra årets mätning och hamnar på plats 66.
– Det gör mig glad att höra att näringslivet har en så positiv upplevelse efter sina kontakter med Katrineholms kommun. Varje samtal och varje kontakt är oerhört viktig. Vår ambition är att bli än mer lyhörda, kompetenta, tydliga och snabba, säger Magnus Runesson samhällsbyggnadschef på Katrineholms kommun.
– Det är positivt att vi fortsätter att få väldigt fina omdömen från våra lokala företagare, och att de satsningar vi gör för att skapa och bibehålla ett positivt näringslivsklimat i kommunen bär frukt. Det finns förstås områden där vi behöver förbättra oss, men där är jag övertygad om att vi har potential att ta ytterligare steg tillsammans och i samverkan mellan näringslivet och kommunen. Ett välfungerande samarbete mellan kommun och näringsliv är en förutsättning för att våra lokala företag ska kunna växa och utvecklas, och för att nya företag ska vilja etablera sig här, säger Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande.
– Det är glädjande att vi behåller vår position i länet och att vår samverkan med näringslivet i bland annat Näringslivsrådet visar resultat i mätningen, säger Christer Sundqvist (M) kommunstyrelsens vice ordförande och ordförande i Katrineholms kommuns näringslivsråd.
Om rankingen
Sedan mer än 20 år tillbaka mäter Svenskt Näringsliv företagens upplevelse av företagsklimatet i den kommun som de är verksamma i. Undersökningen skickas till mer än 60 000 företag som svarar på ett tjugotal frågor. Betygen gäller bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter, kommunens service till företagen samt tillgången på medarbetare med relevant kompetens. Statistisk från SCB och UC påverkar också rankingplaceringen.