/

Publicerad:

Besök från Frankrike

Kommunstyrelsens ordförande Johan Söderberg (S) var nyligen värd för ett studiebesök från den franska staden Drancy. Temat var digitalisering.

Drancy är en kommun med drygt 72 000 invånare i departementet Seine-Saint-Denis och ligger en mil norr om Paris. Kommunens digitaliseringschef David Larose besökte Katrineholm tillsammans med representanter från Amazon AWS.

- Vi fick mycket ny, praktisk kunskap från den digitaliseringsutveckling som pågår i Drancy, för att utveckla både samhället och kommunens organisation, berättar kommunstyrelsens ordförande Johan Söderberg.

Drancy är en kommun som, långt innan de flesta andra i Europa, började med molnlösningar för sin IT-verksamhet. Kommunen har skapat innovativa, digitala lösningar för att exempelvis mäta luftkvalitet och temperatur i skolor och en smart, mobilanpassad parkeringslösning i molnet.

Den internationella delegationen besökte även Djulö Gärde där Katrineholms kommun, i samverkan med Sörmland Vatten och Avfall AB och Amazon AWS, ska anlägga en våtmark.

- Vi har en ambition att tillsammans med våra samarbetspartners se hur vi kan använda digitala innovationer för att pedagogiskt förmedla kunskap om våtmarken till exempelvis elever i Katrineholms skolor, avslutar Johan Söderberg.

Frågor?

Vill du veta mer om besöket från Frankrike? Hör av dig till:

Pascal Tshibanda, kommunikationschef

pascal.tshibanda@katrineholm.se eller 0150-570 00 (nås via växel).

Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling

Med det här projektet är vi med och bidrar till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling. Tillsammans bidrar vi till att uppnå följande mål:

Mål 13: Bekämpa klimatförändringarna Länk till annan webbplats.
Mål 15: Ekosystem och biologisk mångfald Länk till annan webbplats.


Agenda 2030 och mål 13 och 15.