/

Publicerad:

Katrineholms bästa klass på att gå och cykla till skolan

Katrineholms skolor har under hösten deltagit i tävlingen Gå och cykla till skolan som anordnas av kommunen tillsammans med Trafikkalendern.

Sandbäcksskolans klass 5A är bästa klass i Katrineholm, och Sandbäcksskolan som helhet är dessutom med på topp-tio-listan över bästa skolor i Sverige!

Klass 5A på Sandbäcksskolan tillsammas med Ulrica Truedsson, bildningsnämndends ordförande.

Jubel och applåder blev reaktionen när Ulrica Truedsson avslöjade för klass 5A att de var årets bästa klass i Katrineholm. Och det blev ännu lite mer jubel när de fick reda på att de skulle få fira med fruktfat och smoothies.

Sju skolor har deltagit i tävlingen som kommunen anordnar i samarbete med Trafikkalendern. Länk till annan webbplats. Under en månads tid får de deltagande klasserna rapportera in hur ofta de går och cyklar till skolan.

Barn som får skjuts med bil till skolan ökar, och syftet med tävlingen är att i stället få fler barn att cykla och gå till skolan. Det för att främja både miljö och hälsa.

De klasser som är bäst på varje skola får 1500 kronor i prispengar och fika.

Sandbäcksskolan klass 5A var bäst av alla i stan. De bjöds på smaskigt fika i form av fruktfat och smoothies och bildningsnämndens ordförande Ulrica Truedsson (S) fick äran att dela ut diplom och 3000 kronor till klasskassan. De fick också reflexer så att de ska synas ordentligt i vintermörkret.

Sandbäcksskolans alla deltagande klasser prisas också med 1000 kronor att dela på av Trafikkalendern för sitt fina resultat nationellt. De är nämligen med på topp-tio-listan i hela Sverige!

"Det känns roligt att kunna uppmuntra barnen till ett liv i rörelse. Att gå eller cykla till skolan är också viktigt eftersom det hjälper inlärningen. Barn som rör på sig har lättare att lära", säger Ulrica Truedsson.

Sörmlands sparbank har sponsrat med prispengar.

Bästa klass på de olika skolorna


Sandbäcksskolan, 5A

Skogsborgsskolan, 3B

Björkviks skola, klass 2-3

Stensättersskolan, 3D

Kunskapsskolan, 4.2

Valla skola, 5A

Nyhemsskolan, 5B

Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling

Med det här projektet är vi med och bidrar till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling. Tillsammans bidrar vi till att uppnå följande mål:

Mål 3: Hälsa och välbefinnande Länk till annan webbplats.

Mål 11: Hållbara städer och samhällen Länk till annan webbplats.

Läs mer om kommunens arbete med Agenda 2030 här.

Mål 3 och mål 11 i Agenda 2030.