/

Publicerad:

Ny vacker och tillgänglig vandringsled invigd vid Djulö

Under tisdagskvällen invigde vi en ny tillgänglighetsanpassad vandringsled vid Djulö. Den nya leden är nästan 1 kilometer lång och följer Djulösjöns västra strandkant. Leden är en del i arbetet med att förbättra och öka tillgängligheten för besökare till Djulöområdet.

Anneli Hedberg, service- och tekniknämndens ordförande, invigde den nya vandringsleden.

Anneli Hedberg, service- och tekniknämndens ordförande, invigde den nya vandringsleden. På bilden syns också Markus Mellstrand, projektledare, och Linda Aldebert, miljöstrateg. Foto: Josefine Karlsson

Djulöområdet bjuder idag på flera vackra vandringsmöjligheter. Här kan du få olika upplevelser beroende på var du väljer att promenera.

Djulö är en pärla som många besöker. Att ha möjlighet att vandra längs vattnet uppskattas och har efterfrågats. Den nya leden knyts ihop på ett bra sätt med övriga leder, dessutom är den tillgänglig så att alla kan få uppleva miljön på ett naturligt sätt, säger Anneli Hedberg, service- och tekniknämndens ordförande.

Den nya vandringsleden är numera en del av en större vandringsled som tar dig runt Djulöområdet. Du hittar leden på Katrineholms naturkarta. Länk till annan webbplats.Framöver kommer vi även att ställa iordning ett vindskydd och en grillplats vid den nya leden.

Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling

Genom att satsa på nya vandringsleder i Katrineholms kommun är vi med och bidrar till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling. Tillsammans bidrar vi till att uppnå följande mål:

Mål 3: God hälsa och välbefinnande Länk till annan webbplats.
Mål 10: Minskad ojämlikhet Länk till annan webbplats.

Kontakt

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Telefon: 0150-570 00

Öppettider: måndag till fredag klockan 8-16. Lunchstängt klockan 12-13.
Tillgänglighet: tillgänglighet för besökare

Observera att vi endast tar emot bokade besök. Övriga besök hänvisar vi till Kontaktcenter på Djulögatan 31B i Katrineholm.